Bereikbaarheid op dinsdag 24 en 31 december 2024
Wij zijn op dinsdag 24 en 31 december 2024 bereikbaar tot 13.00 uur.
Woningbouw in Hollands Kroon
Let op: Deze pagina staat nog in de steigers
Op deze pagina informeren wij u over de lopende en toekomstige woningbouwprojecten binnen de gemeente. Wij werken hard aan nieuwe woningen, zowel permanent als tijdelijk, en aan het versnellen van de bouwprocessen om de woningnood in de regio aan te pakken.
Dashboard woningbouw
Grootschalige Woningbouwprojecten
Hier worden de grootste nieuwbouwprojecten van de gemeente gepresenteerd, met korte informatie per project en doorklikopties voor meer details.
Uitgelichte projecten
Polderpark Anna Paulowna
Woningbouw ’t Veld Noord
Lelypark Wieringerwerf
Polderpark Anna Paulowna
Lelypark Wieringerwerf
Schulpertuin in Nieuwe Niedorp
Dahlia Park in Winkel
Woningen in Kreileroord
Woningbouw in Slootdorp
Woningbouw ’t Veld Noord
Woningbouw voor tijdelijke woningen (Flexwoningen)
Flexwoningen worden ingezet als tijdelijke oplossing voor de woningnood. Hier tonen we de locaties en details van de tijdelijke huisvesting die beschikbaar is of in ontwikkeling is.
Tijdelijke woningen Hoornseweg Middenmeer
Meer informatie
Wat doet de gemeente om de woningbouw te versnellen?
Om de bouw van woningen te versnellen heeft de gemeente het Versnellingsnetwerk opgezet. Dit netwerk maakt leefruimte. Dat kan permanente of tijdelijke leefruimte zijn. Maar het komt er. En snel ook.
Bouwstenen
Leefruimte bestaat uit heel veel elementen: bouwstenen. Een woning die past bij iemands levensfase, bereikbaarheid van zorg, ondersteuning en onderwijs. Net als de toegang tot werk en voorzieningen en de bereikbaarheid van en voor vervoer. En dat alles in een groene omgeving, met ruimte voor recreatie en cultuur, waar een sociaal leven vanzelfsprekend is.
Versnellingskracht
Het netwerk draait op versnellingskracht. Die zit in medewerkers met belangrijke kennis, het versimpelen van procedures en het inzetten van (Rijks)regelingen zoals Flexcity en samenwerkingen als ontwikkelaars en woningcorporaties. De gemeente heeft hier de regie in gepakt. Samen met allerlei partners werken hard wij aan manieren om zo snel mogelijk woningen voor de inwoners van Hollands Kroon te bouwen.
Toekomstige Woningbouwprojecten
Deze sectie geeft een overzicht van projecten die in de toekomst worden gestart. Dit kan gaan om grootschalige ontwikkelingen of herontwikkelingen van bestaande gebieden. Inwoners kunnen hier zien wat er nog op de planning staat, met tijdlijnen en eventuele inspraakmomenten.
- Dit overzicht is in bestelling
Veelgestelde vragen en contact informatie
Hier komt een overzicht van veelgestelde vragen (FAQ’s) met betrekking tot woningbouwprojecten, zoals hoe men zich kan inschrijven voor nieuwe woningen, wat de procedure is voor flexwoningen, en hoe burgers inspraak kunnen hebben op nieuwe projecten.
- Veelgestelde vragen (FAQ)
- Contactinformatie
Veelgestelde vragen
Inschrijven voor een nieuwbouwwoning kan doorgaans via de projectontwikkelaar, een makelaar, of een woningcorporatie die het project beheert. De gemeente publiceert regelmatig updates over woningbouwprojecten en verwijst naar de juiste contactpunten. Houd onze website in de gaten voor inschrijfmomenten en relevante links.
Ja, in Hollands Kroon is het mogelijk om een starterslening aan te vragen. Meer informatie over de starterslening.
De verdeling van woningen verschilt per project en wordt vaak bepaald door de ontwikkelaar of woningcorporatie. Voor sociale huurwoningen geldt meestal een wachttijd of urgentiesysteem via een woningcorporatie. Bij koopwoningen wordt soms gebruik gemaakt van loting, zeker als er veel animo is. Specifieke details vind je in de informatie van het betreffende project.
Ja, inwoners kunnen vaak inspraak hebben tijdens de planontwikkeling. Dit gebeurt via informatieavonden, inspraakprocedures en participatiebijeenkomsten. We publiceren uitnodigingen en documenten op onze website.
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in alle woningbouwprojecten. Denk aan energiezuinige bouwmethoden, het gebruik van duurzame materialen, en het toepassen van groene energieoplossingen zoals zonnepanelen en warmtepompen. Ook wordt gekeken naar watermanagement en behoud van biodiversiteit.
De gemeente streeft naar een balans tussen woningbouw en natuurbehoud. Bij nieuwe projecten wordt zorgvuldig gekeken naar het behoud van bestaande natuur en worden vaak compensatiemaatregelen genomen, zoals nieuwe groenvoorzieningen of ecologische zones.
We streven ernaar om woningen te bouwen die betaalbaar zijn voor verschillende doelgroepen. Dit betekent dat een deel van de woningen binnen de sociale huur valt, terwijl er ook betaalbare koopopties worden aangeboden. De exacte prijzen verschillen per project en worden gepubliceerd zodra deze bekend zijn.
Ja, de gemeente hecht veel waarde aan het bouwen van woningen die aansluiten bij de behoeften van specifieke doelgroepen. Er worden projecten ontwikkeld voor starters, senioren, gezinnen, en andere groepen met specifieke woonwensen.
Woningbouwprojecten vergen vaak veel voorbereiding. Er moeten bestemmingsplannen worden aangepast, vergunningen worden verleend, en omwonenden worden gehoord. Ook zaken als archeologisch onderzoek of milieueisen kunnen extra tijd kosten. De gemeente werkt er hard aan om dit proces te versnellen waar mogelijk.
Voor vragen over specifieke projecten kun je terecht bij de projectontwikkelaar of de contactpersoon binnen de gemeente. Op onze website staat een overzicht van lopende projecten en bijbehorende contactinformatie.
Algemene vragen over de woningbouwopgave en beleid kunnen gesteld worden aan wonen@hollandskroon.nl.
Zie ook
- Woonvisie Hollands Kroon
- Woon- en Opvanglocaties
- Dashboard Woningbouwmonitor 2020 – 2030 Hollands Kroon
Downloads
Betaalbare Huurwoningen:
Afspraken in Hollands Kroon